Awek Single Pilihanku

 

Gara-gara ayat di ataslah yang telah membuatkan akaun facebook aku ‘hang’ tanpa sebab dan kerana timeline itulah, kotak e-mel aku dipenuhi dengan nama dan nombor cellphone mereka yang berminat untuk memilikinya.

Seperti yang aku nyatakan, pemilihan adalah berdasarkan kepada ‘1st come 1st serve basis’ dan dari 18 e-mel yang aku terima, AWEK dari Selayang INILAH yang akhirnya menjadi pilihanku dan ianya menjadi lebih mudah apabila beliau juga merupakan salah seorang dari peserta mini seminar aku beberapa bulan yang lalu. Oleh itu, segala urusan selepas itu menjadi lebih mudah kerana ‘tautan mesra’ yang sedia terjalin di antara kami semenjak dari mini seminar tersebut.

Awek Selayang sedang mencari-cari kalkulator untuk mengira ROI rumah tersebut

Hari berikutnya, dalam keadaan cuaca yang tak menentu (hujan lebat dan kilat sabung menyabung) kami berjaya juga melakukan site viewing pada malamnya. Tiada major defect yang dapat dikesan. Hanya sekadar tingkap pecah, papan parkir tercabut dan 3 biji lampu yang perlu diganti. As for me, teknik rumah rosak tidak dapat dipraktikkan sepenuhnya oleh Awek Selayang ini. Apa pun bagi aku pelaburan ini agak menguntungkan kerana :

  • Return on Investment (ROI) yang tinggi (melebihi dividen ASB) ;

Sewa Tahunan/Harga Rumah X 100 => 7,800/75,000 X 100 = 10.4%

  • Mudah untuk mendapatkan penyewa kerana berdekatan dengan UiTM dan Unisel ;
  • Kedudukan unitnya yang rendah (1st floor) ;
  • Dan yang paling penting sekali ialah.. “Below Market Value” yang membawa maksud tidak banyak modal yang perlu dikeluarkan.

Dan tanpa banyak soal, awek Selayang yang masih single ini telah bersetuju untuk membelinya sehari kemudian dan ini membawa maksud, akan ada satu case study yang dapat korang ikuti selepas ini, insyaAllah.

Kabinet dapur yang ‘mabeles’ dalam banyak-banyak dapur unit low cost yang pernah aku tengok

AE : Tips pertama ketika melangkah masuk untuk buat site viewing.. “Pastikan korang ‘ON’kan ‘main switch’ elektrik & meter air rumah itu”.

14 Comments

  1. Aku Bukan Awek November 6, 2012
  2. shahril sidek November 6, 2012
  3. zuan November 6, 2012
  4. Rem November 6, 2012
  5. wynn78 November 6, 2012
  6. Nadot November 6, 2012
  7. amir November 6, 2012
  8. khairul November 6, 2012
  9. ctsueraya November 6, 2012
  10. boni kacak November 6, 2012
  11. Juan November 8, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge