Bank Yang Bagus Ialah..

Untuk tidak menghampakan korang yang ternanti-nantikan jawapan tentang bank yang paling bagus bila nak apply loan, kat bawah ni aku listdownkan bank-bank yang menawarkan pakej perumahan yang agak menarik dari pandangan aku. Apa yang perlu korang lakukan ialah top-up prepaid/bayar bil korang to make sure yang henpon korang ada kredit untuk buat call, dail nombor bank yang korang berminat dan tanya tentang benda-benda yang korang nak tau. Mungkin ada di kalangan korang yang nak compare interest rate, tak pun korang yang nak tau bank mana yang bagi lock-in period paling singkat mahu pun korang yang nak mintak bank-bank tu hantar awek/balak sales paling cun/macho untuk jumpa korang. Anyhow, I wish you all.. ‘good luck’, semoga korang dapat apa yang korang nak. 
Maybank : 1300-88-6688 (L)
CIMB Bank : 1300-88-0900 (L)
Public Bank : 1800-22-9999 (L)
RHB Bank : 1800-88-4663 (L)
EON Bank : 03-26161133 (L)
AmBank : 1300-80-8888 (L)
Affin Bank : 03-55223000 (L)
Alliance Bank : 03-55169988 (L)
Hong Leong Bank : 03- 76268899 (L)
Citibank : 03-23838800 (F)
OCBC Bank : 1300-88-5000 (F) 
UOB Bank : 03-26128121 (F)
StanChart Bank : 1300-88-8888 (F) 
Al-Rajhi Bank : 1300-82-6000 (F)
HSBC Bank : 1300-88-0181 @ 03-83215202 (F) 
Bank Islam : 03-26900900 (L)
Bank Rakyat : 1300-88-2265 (L)
Bank Muamalat : 1300-88-8787 (L)
BSN : 03-21425258/21623222 (L)
MBSB : 1800-88-4000 (L)
Tips n Thots : Local bank (L) biasanya boleh bagi 90%-100% margin tapi tidak bagi Foreign Bank (F).

6 Comments

  1. isa hashim August 23, 2010
  2. FIRDAUS KHALID August 23, 2010
  3. miss lolly a.k.a luvfareda August 23, 2010
  4. Anonymous August 23, 2010
  5. aku? October 31, 2012
  6. Shiqin Sunshine July 7, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge