Buat Duit Dari Blog : Satu Mitos?

 

Aku dan bekas rakan sekerjaku

Aku dan bekas rakan sekerjaku

Tarikh : 15 September 2012 (my last day at Public Bank)

“Meor, what will you do after this since you are not joining any company?”, soal Ms Yap office mate aku 6 bulan yang lalu.

“Babysitting my 3 months old baby”, balas aku.

“Are you kidding. Cakap la betul-betul. I serius ni”, soal beliau lagi tak puas hati.

“To tell you the truth, blogging will be my new job”, jawab aku bernadakan serius.

“Tell me the truth la Bro. Mana boleh buat duit from blogging”, balas beliau sambil disulami dengan senyuman manis, paling manis dari aku.

“We’ll see but for your info, I’ve been earning ‘some’ cash from it for the past 3 years”, jawab aku dengan penuh kejujuran.

“Are you serious?? Tell me la how you manage to get that ‘some’ cash?? Pleaseee…”, rayu beliau dengan rasa terkejut.

Hari terakhirku. #Sedey

Hari terakhirku. #Sedey

Dan aku rasa bukan office mate aku saja yang berpendapat sebegitu malah sampai sekarang, mem, mak abah, adik-adik dan rakan rapat aku pun dok tertanya-tanya soalan yang serupa.

Alhamdulillah, kini semua itu bakal terjawab kerana Denaihati Network Sdn Bhd akan membongkarkan satu siri seminar “BUAT DUIT DARI BLOG” dengan membariskan barisan blogger-blogger buat duit tersohor tanahair. Senang cerita, kalau sebut nama diorang kompom satu Malaya kenal la dan siri seminar ini terbuka kepada semua (blogger dan bukan blogger) yang berumur 15 tahun ke atas dan mempunyai keupayaan membayar RM50 seorang (bagi pendaftaran sebelum 15 April). Jadi apa tunggu lagi, sila dapatkan seat korang dengan hanya menekan BUTANG INI untuk mendaftar. Butiran lanjut adalah seperti berikut :

Tarikh Seminar : 4 Mei 2013 (Sabtu) / Lokasi : Hotel Singgahsana, Petaling Jaya

AE : Sayangnya aku bukanlah salah seorang speaker yang terpilih kerana income aku tidaklah sehebat speaker-speaker lain yang hampir mencecah 5-6 angka sebulan.. huhuhu.

7 Comments

  1. Fairdaus March 30, 2013
  2. Sop March 30, 2013
  3. Wan Ahmad Fakhruddin March 30, 2013
  4. Nurul March 30, 2013
  5. ohcikgu March 30, 2013
  6. Hafizul March 31, 2013
  7. reezluv May 14, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge