Contest “Abang Ensem Di Mata Aku”

Pengenalan :

Ramai yang kata “Untung la AE dapat berkawan dengan blogger-blogger femes dan tempias diorang pun dapat la AE merasa. Macam kami ni dah la sekadar blogger picisan, nak datang event pun takde sape yang nak jemput. Camne la blog kami nak up macam blog AE?”.

Hmmm.. Terkedu aku mendengar luahan blogger picisan dan atas sebab itu, maka bersempena dengan bulan Birthday aku tahun ini (Jun), dengan rasa penuh teruja aku ingin menganjurkan satu contest yang akan memberi pendedahan kepada semua blogger agar dapat mencuri trafik secara tidak langsung dari rakan-rakan blogger femes aku yang mempunyai trafik yang tinggi. Namun apa yang lebih menariknya lagi tentang contest ini ialah hadiah wang tunai Ringgit Malaysia yang masih belum diketahui jumlahnya lagi.. hehehe.

Objektif :

  1. Berkongsi rezeki yang bakal aku terima untuk bulan ini dengan khalayak pembaca aku.
  2. Mendedahkan blog para blogger, baru dan lama kepada khalayak pembaca blog aku dan juga rakan-rakan blogger aku.

Hadiah :

Hadiah Utama (1 Pemenang) :

50% dari hasil jualan ebook AE dari 1 hingga 10 Jun 2012.

Hadiah Saguhati (5 Pemenang) :

RM20 bagi setiap pemenang.

Amacam? Menarik tak hadiahnya. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah :

  1. Tulis satu entri ‘jujur’ di blog anda dengan tajuk “Abang Ensem di Mata Aku”. Anda bebas untuk memuji atau mengkritik individu dan juga blog ini dan di dalam entri tersebut. Anda juga bebas menggunakan kreativiti anda untuk menulis dan mencantikkan entri anda.
  2. Selepas itu, anda hendaklah meletakkan link penyertaan anda di ruangan komen di bawah dan juga di wall fanpage abangensem.com di Facebook.
  3. Kemudiannya mintalah rakan-rakan anda untuk LIKE entri yang anda pamerkan di wall fanpage tersebut kerana 30% dari markah anda bergantung kepada berapa banyak jumlah LIKE yang anda terima. Baki 70% markah pula akan diadili menerusi tulisan anda.

Tarikh Tutup Penyertaan :

Ianya akan berlangsung selama 20 hari bermula dari 1 Jun 2012 sehingga 20 Jun 2012. Pemenang akan aku umumkan pada tarikh hari lahir aku nanti (27 Jun 2012). Lagi cepat anda buat entri, lagi ramai yang boleh LIKE entri anda tu nanti.

AE : Jumlah jualan ebook aku dari 20 sehingga 30 Mei 2012 (10 hari) adalah sebanyak RM895. Kalau 50%, dah berapa ye hadiahnya? So, kalau korang nak ‘masyuk’ lebih, rajin-rajinkanlah promote ebook aku sekali sebab hadiah utamanya bergantung kepada hasil jualannya nanti.. hehehe.

Blogger-blogger yang telah menyertai contest ini adalah :

  1. Sharidawati.Blogspot[Dot]Com
  2. ManKuala.Blogspot[Dot]Com
  3. Earncent[Dot]Com
  4. Aslamber[Dot]Com
  5. Adam-Harith.Blogspot[Dot]Com
  6. MatJoe[Dot]Com

101 Comments

  1. KiD June 1, 2012
  2. KiD June 1, 2012
  3. Nadot June 1, 2012
  4. eyriqazz June 1, 2012
  5. syu90 June 1, 2012
  6. ohcikgu June 1, 2012
  7. Juan June 1, 2012
  8. Saufi June 1, 2012
  9. Ar-Razi June 1, 2012
  10. irsah June 1, 2012
  11. Anuar June 1, 2012
  12. azman June 1, 2012
  13. JAI June 1, 2012
  14. zuan June 1, 2012
  15. jeff June 1, 2012
  16. matjoe June 1, 2012
  17. Anuar June 1, 2012
  18. zuan June 1, 2012
  19. madammondoq June 1, 2012
  20. Nurul June 1, 2012
  21. Anuar June 1, 2012
  22. jeff June 1, 2012
  23. Zarul Umbrella June 1, 2012
  24. ReM June 1, 2012
  25. Ikhtiar Shah June 1, 2012
  26. eyriqazz June 4, 2012
  27. Discount Hari2 June 5, 2012
  28. JAI June 5, 2012
  29. myvitrd June 5, 2012
  30. Engku Artini June 6, 2012
  31. Zarul Umbrella June 6, 2012
    • Jay June 6, 2012
  32. akhiyy June 6, 2012
  33. boneka tak sakit June 6, 2012
  34. Jay June 6, 2012
  35. spudin June 6, 2012
  36. spudin June 6, 2012
  37. azman June 6, 2012
  38. Bang Iwan June 6, 2012
    • abangensem June 8, 2012
  39. sharidawati shahrudin June 6, 2012
  40. chii June 6, 2012
  41. iza June 6, 2012
  42. donnyien June 6, 2012
  43. hatiputera June 7, 2012
  44. muazfaris June 7, 2012
  45. dzuandiey June 7, 2012
  46. ZieraZain June 7, 2012
  47. Hafizul June 7, 2012
  48. Myra Jay June 7, 2012
    • abangensem June 7, 2012
  49. Mohd Isa June 7, 2012
  50. azriMy June 7, 2012
  51. wandisini June 8, 2012
  52. Hafizul June 8, 2012
  53. spudin June 8, 2012
  54. fiezaradzi June 8, 2012
  55. Shahrul June 9, 2012
  56. zaza ridzlan June 10, 2012
  57. Orang Kampung June 10, 2012
    • abangensem June 10, 2012
  58. Nadot June 11, 2012
  59. zaza ridzlan June 12, 2012
  60. Adi June 12, 2012
  61. sha June 13, 2012
  62. daddydee June 13, 2012
  63. mankuala June 13, 2012
  64. mankuala June 13, 2012
  65. samdaddycool June 18, 2012
  66. Oh! budu June 24, 2012
  67. Akmaomar May 14, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge