Contest “Abang Ensem Di Mata Aku”

Pengenalan :

Ramai yang kata “Untung la AE dapat berkawan dengan blogger-blogger femes dan tempias diorang pun dapat la AE merasa. Macam kami ni dah la sekadar blogger picisan, nak datang event pun takde sape yang nak jemput. Camne la blog kami nak up macam blog AE?”.

Hmmm.. Terkedu aku mendengar luahan blogger picisan dan atas sebab itu, maka bersempena dengan bulan Birthday aku tahun ini (Jun), dengan rasa penuh teruja aku ingin menganjurkan satu contest yang akan memberi pendedahan kepada semua blogger agar dapat mencuri trafik secara tidak langsung dari rakan-rakan blogger femes aku yang mempunyai trafik yang tinggi. Namun apa yang lebih menariknya lagi tentang contest ini ialah hadiah wang tunai Ringgit Malaysia yang masih belum diketahui jumlahnya lagi.. hehehe.

Objektif :

  1. Berkongsi rezeki yang bakal aku terima untuk bulan ini dengan khalayak pembaca aku.
  2. Mendedahkan blog para blogger, baru dan lama kepada khalayak pembaca blog aku dan juga rakan-rakan blogger aku.

Hadiah :

Hadiah Utama (1 Pemenang) :

50% dari hasil jualan ebook AE dari 1 hingga 10 Jun 2012.

Hadiah Saguhati (5 Pemenang) :

RM20 bagi setiap pemenang.

Amacam? Menarik tak hadiahnya. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah :

  1. Tulis satu entri ‘jujur’ di blog anda dengan tajuk “Abang Ensem di Mata Aku”. Anda bebas untuk memuji atau mengkritik individu dan juga blog ini dan di dalam entri tersebut. Anda juga bebas menggunakan kreativiti anda untuk menulis dan mencantikkan entri anda.
  2. Selepas itu, anda hendaklah meletakkan link penyertaan anda di ruangan komen di bawah dan juga di wall fanpage abangensem.com di Facebook.
  3. Kemudiannya mintalah rakan-rakan anda untuk LIKE entri yang anda pamerkan di wall fanpage tersebut kerana 30% dari markah anda bergantung kepada berapa banyak jumlah LIKE yang anda terima. Baki 70% markah pula akan diadili menerusi tulisan anda.

Tarikh Tutup Penyertaan :

Ianya akan berlangsung selama 20 hari bermula dari 1 Jun 2012 sehingga 20 Jun 2012. Pemenang akan aku umumkan pada tarikh hari lahir aku nanti (27 Jun 2012). Lagi cepat anda buat entri, lagi ramai yang boleh LIKE entri anda tu nanti.

AE : Jumlah jualan ebook aku dari 20 sehingga 30 Mei 2012 (10 hari) adalah sebanyak RM895. Kalau 50%, dah berapa ye hadiahnya? So, kalau korang nak ‘masyuk’ lebih, rajin-rajinkanlah promote ebook aku sekali sebab hadiah utamanya bergantung kepada hasil jualannya nanti.. hehehe.

Blogger-blogger yang telah menyertai contest ini adalah :

  1. Sharidawati.Blogspot[Dot]Com
  2. ManKuala.Blogspot[Dot]Com
  3. Earncent[Dot]Com
  4. Aslamber[Dot]Com
  5. Adam-Harith.Blogspot[Dot]Com
  6. MatJoe[Dot]Com

Comments

  1. sharidawati shahrudin says

    dah lama benar sha x jenguk blog ae, mungkin sedikit kecewa sbb blog sha x pernah ae tinggalkan jejak (tinggalkan komen) . ngeh3x.
    tapi sha sedar, blog sha tu blog biasa saje. walaupun sha kecewa namun sha tetap promote eBook ae tu di blog sha. huhu… so back to topic , sha akan masuk contest ni insyaAllah :)
    sharidawati shahrudin recently posted..LG LED TV LM9600 – The One Of Its Kind

Trackbacks

  1. [...] dan aku teruskan kerja aku melawat rakan blogger. Aku tertarik dengan contest yang dianjurkan oleh Abang Ensem atau nama ringkas AE. Itu pun setelah aku membaca entri blog hatiputera iaitu Abang Ensem Di Mata [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge