Contest RM88 abangensem.com

Alhamdulillah berkat sokongan korang selama ini rezeki aku sudah semakin bertambah dan bertitik tolak dari situ, aku berhasrat untuk memberikan kembali rezeki yang telah aku perolehi dengan menganjurkan ‘Contest RM88’ yang terbuka kepada korang (blogger & non-blogger). Apa yang korang perlu lakukan amatlah mudah, iaitu :

  1. Klik butang LIKE di fan page facebook abangensem.com. Bagi yang telah pun meng’klik’ butang tersebut, korang tidak perlu melakukannya lagi.
  2. Jawab 8 soalan mudah yang jawapannya boleh korang perolehi menerusi blog ini manakala soalan terakhir ( soalan no 8 ) adalah soalan penentu kerana jawapannya berdasarkan jumlah undian yang paling banyak diterima.
  3. Setelah itu bagi korang yang mempunyai blog, sila tuliskan jawapan-jawapan korang itu di blog korang beserta banner contest di atas dan tinggalkan link entri jawapan korang tu di ruangan komen blog ini untuk memudahkan aku memeriksa jawapan korang itu.
  4. Manakala bagi korang yang tidak mempunyai blog, korang hanya perlu menyuruh seorang lagi rakan korang untuk LIKE butang fan page tersebut dan nyatakan nama rakan korang tu beserta jawapan di ruangan komen di bawah tanpa perlu meletakkan banner contest aku.

Hadiah yang menanti korang ialah :

1st Prize : Wang Tunai RM88 beserta satu tempat percuma ke mini seminar aku.

2nd Prize : Wang Tunai RM44 beserta satu tempat percuma ke mini seminar aku.

3rd Prize : Wang Tunai RM22 beserta satu tempat percuma ke mini seminar aku.

Soalan-soalan yang perlu korang jawab :

  1. Bilakah blog abangensem mula bertukar dari blogspot[dot]com ke [dot]com?
    1. 20/12/2009
    2. 10/10/2010
    3. 11/11/2011
  2. Siapakah yang bertanggungjawab merekabentuk blog abangensem[dot]com yang juga merupakan moderator/administratornya?
    1. Eyriqazz
    2. Daniel Craig
    3. Ariff Shah
  3. Apakah tajuk ebook ke 2 tulisan abangensem?
    1. Tips & Panduan Membeli Rumah Terpakai (Subsale)
    2. Caraku
    3. Kuih Cara
  4. Berapakah jumlah diskaun yang akan korang perolehi sekiranya korang membeli kesemua (4 buah ebook) tulisan abangensem?
    1. RM88
    2. RM75
    3. RM10
  5. Siapakah orang yang telah ‘menjebakkan’ abangensem sebagai penceramah jemputan?
    1. Ustaz Raisul Fadhla
    2. Tuan Bri
    3. Tuan Haji Bakhil
  6. Kursus/Seminar manakah yang abangensem telah dijemput sebagai penceramah jemputan?
    1. Kursus Pra-Perkahwinan
    2. Seminar Hartanah anjuran Terra Nusa
    3. Seminar Hartanah anjuran Property & Co
  7. Salah satu sebab abangensem masih memandu Proton Wiranya adalah kerana takut kaset penyanyi kegemarannya yang tidak mungkin dapat didengarinya jika dia membeli kereta buatan terkini yang kebanyakannya menggunakan CD player. Sila nyatakan nama penyanyi kegemaran beliau?
    1. Fauziah Ahmad Daud
    2. Fauziah Latiff
    3. Fauziah Ghous
  8. Siapakah blogger paling kacak dari 3 senarai di bawah (soalan penentu berdasarkan undian) :
    1. Jejai
    2. Eyriqazz
    3. abangensem

Tarikh Tutup Penyertaan : 11/11/11

AE : Korang jangan risau bila nak jawab soalan no 8 tu sebab aku dah mintak consent blogger tu terlebih dulu supaya takde yang kecik hati kalau korang kata diorang tu tak cukup kacak (termasuk aku).

44 Comments

  1. madammondoq November 6, 2011
  2. myvitrd November 6, 2011
  3. matjoe November 6, 2011
  4. puanbee November 7, 2011
  5. zuan November 7, 2011
  6. lin azlina November 7, 2011
    • abangensem November 8, 2011
    • abangensem November 8, 2011
  7. qalbu November 7, 2011
    • abangensem November 8, 2011
    • abangensem November 8, 2011
  8. kemoning November 7, 2011
  9. apaajanews November 8, 2011
    • abangensem November 8, 2011
  10. ishy77 November 8, 2011
    • abangensem November 8, 2011
  11. Nida November 8, 2011
    • abangensem November 8, 2011
  12. eyriqazz November 8, 2011
  13. fieznur November 8, 2011
  14. aslam November 9, 2011
  15. pG November 9, 2011
  16. syu90 November 10, 2011
  17. ainun November 10, 2011
  18. Nurul November 10, 2011
  19. avie November 10, 2011
  20. Pacifista November 11, 2011
  21. Joel Leslie November 11, 2011
  22. shaharil November 11, 2011
  23. Ombak November 12, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge