Gatal yang memudaratkan

Segalanya bermula sejak aku pulang dari bercuti, bintik-bintik merah yang pada mulanya ku anggap sebagai simptom ‘thrown fever’ (demam campak) rupa-rupanya menjadi semakin gatal dan menjadi kian parah. So, the last option that I have was.. looking for an advice from my doctor and as usual, the doctor will say “tu la hang, sape suruh dok menggatai sangat. Kan dah kena gatai betui-betui.. hahaha. Ni chek bagi antibiotik, kalo tak kebah jugak, hang datang balik jumpak chek”.

 

Hilang keenseman tangan kiri aku

dan juga 'kekacakan' tangan kananku

Selang 2 hari berlalu, semakin banyak pula bintik-bintik yang naik dan sekali lagi aku kena menghadap muka ‘puan doktor’ tu dan selesai je urusan menghadap tu, satu ‘referal letter’ pun diunjukkan pada aku and this time around, I have to visit Dermatologist at Sime Darby Medical Centre since the nearest KPJ Selangor doesn’t have any dermatologist.. Damn!! Aku tak suka nak ke sana because of the parking problem tapi nak buat camane, seluruh badan dah semakin gatal ni.

Sesampai je aku ke sana, alhamdulillah the problem was not there anymore. The parking lot was sufficient enough with such a great ambience. Macam shopping mall punya parking lot beb dan kekaguman aku berterusan bila mana layanan yang diberikan totally above my expectation. Such a great and smiling staff that they have to attend to my needs. Gatal di badan akhirnya bertukar menjadi ‘nak menggatal’ pulak rasanya.. hahaha.

 

Layanannya superb beb..

Dan bila bercakap tentang parking space ni, pastikan bila korang nak beli rumah (flat, kondo atau pun rumah teres), korang kena pastikan 2 benda ni iaitu  parking lot yang cukup dan juga selamat kerana ianya nanti akan menjadi bonus tambahan yang akan menaikkan harga rumah korang tu nanti. Betul tak Akak Spiritual Noor?

AE : The only thing that SDMC need to improve is lebihkan muka-muka comel di kaunter pertanyaan supaya lebih mudah untuk aku ‘berkomunikasi’ nanti.. hehehe.

3 Comments

  1. man kuala July 1, 2011
  2. matjoe July 1, 2011
  3. eyriqazz July 1, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge