Kalaulah Datuk Seri Najib baca blog aku dulu..

Kalaulah Datuk Seri Najib baca entri aku ni dulu, dah tentu-tentu beliau kena fikir balik samaada patut atau tidak dinaikkan harga ceiling bagi Skim Rumah Pertamaku dalam Bajet yang baru lalu. Manakan tidak.. disebabkan cadangan beliau tempohari, havoc semua ‘paper’ memperkatakan tentang reliable atau tidak cadangannya itu antaranya paper ini. Sepertimana yang pernah diulas dalam entri aku sebelum ini, bukannya mudah untuk melaksanakan skim ini tanpa mendapat kerjasama dari pihak bank dan ternyata telahan aku itu benar tetapi jika aku di pihak Datuk Seri, sebenarnya agak sukar untuk aku memikirkan cara terbaik untuk membantu golongan muda memiliki rumah kerana sudah menjadi naluri anak muda yang lebih suka mendahulukan liabiliti seperti kereta daripada memiliki aset (rumah). Akibatnya di saat mereka terfikir untuk memiliki rumah, apa yang tinggal adalah harga rumah yang melampaui jangkauan kewangan mereka.

Untuk itu, suka untuk aku mendengar komen atau pandangan dari korang tentang cara atau langkah yang mungkin boleh diketengahkan bagi membantu golongan ini memiliki rumah. Mana tahu kot-kot komen dan pandangan korang nanti bakal sampai ke pengetahuan Perdana Menteri kita, betul tak?

AE : Je Jai, ko tolong retweetkan komen diorang nanti ke #tanyanajib sebab akaun twitter aku sekarang ni hanya dikhaskan untuk mengayat awek ni.. hehehe.

19 Comments

  1. JAI @ JEJAI October 21, 2011
  2. khairul October 21, 2011
    • Esa October 21, 2011
      • mizz bananaz October 21, 2011
    • ariff October 21, 2011
  3. Pacifista October 21, 2011
  4. Pena Biru October 21, 2011
  5. mohd October 21, 2011
  6. Azahari Waid October 21, 2011
    • mizz bananaz October 21, 2011
  7. noriz October 21, 2011
  8. matjoe October 21, 2011
  9. Esa October 21, 2011
  10. jeff hanan October 21, 2011
  11. madammondoq October 21, 2011
  12. hajar October 21, 2011
  13. narfey October 22, 2011
  14. abangensem October 22, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge