Mudahnya Jadi Multi-Jutawan di Asia Internet Congress

 

I’m impressed.

Itulah perasaan yang aku alami sebaik sahaja Asia Internet Congress melabuhkan tirai hari pertamanya.

Bagi yang tidak mengikuti dinding Facebookku, selama 3 hari ini aku akan mengikuti satu Kongres yang memberi input tentang cara terkini menjana pendapatan dari internet menerusi pelbagai medium.

AIC
Kongres yang diadakan setiap tahun ini membariskan pakar-pakar dari seluruh Asia yang telah diiktiraf oleh beberapa badan antarabangsa. Siapa tidak kenal Fabian Lim, multi-jutawan internet Kota Singa yang baru sahaja melancarkan buku ‘CLICK’nya. Tidak kurang juga, Terence Tan, satu-satunya orang Asia yang berjaya mengungguli carta Top 3 Cabaran Affiliate Dunia yang mampu menjana USD300,000 hanya dalam masa 3 bulan.

Simon Leung, seorang Hongkies yang merupakan bekas pekerja syarikat Google yang akhirnya berjaya menjadi Best Asia Internet Marketing Speaker yang mana gaya penyampaiannya mampu membuatkan aku terpaku tanpa berkelip walaupun skirt awek di sebelahku terselak sehingga ke paras peha.. hehe.

Last but not least, seorang mat salleh dari Denmark yang aku lupa namanya (kerana terlalu berbelit ketika menyebutnya) yang merupakan pakar di dalam FB Marketing, di mana beliau jugalah pereka kepada beberapa teknik FB Ads terkini yang sedang menerjah medium Facebook ketika ini. Ternyata kaedah yang digunakannya mampu menarik mata aku kepada advert beliau walaupun pada masa yang sama terdapat 1001 advert lain yang berada di atas dan bawah advert beliau.

Review aku untuk hari pertama ini ialah, BRILLIANT terutamanya teknik FB Ads dan Affiliate Marketing yang ternyata berbeza dengan apa yang aku telah ketahui dari pakar-pakar di Malaysia. Ternyata kaedah yang diajar oleh para multi-jutawan di atas jauh lebih advance dari apa yang telah aku pelajari.

AE : Tak sabar menunggu input baru esok.

5 Comments

  1. anuar October 26, 2013
  2. Tengku Syukri October 26, 2013
  3. Zuan October 26, 2013
  4. nashar October 26, 2013
  5. hazman aka species1980 October 29, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge