nape aku jadi blogger..

“Sejak bile plak ko berjinak2 dlm blog ni?” komen member ‘muka buku’ @ facebook aku bile aku link kan blog aku ni ke fb. “Bukan ke ko ni jenis yg low profile. Karang sumer org kenai ko baru padan muke ko” kata sahabat2 aku plak. “Ye tak ye jugak” dlm hati aku berkata tapi bile aku baca je blog member fb aku “preciselysuzy” hasil nukilan suzita kadir, aku rasa mcm best jer. Penulisannya yang sempoi dan menarik membuatkan aku rasa mcm nk bercerita gak kat dlm blog ni… tapi ape topik yg aku nak citer ye?? Takkan aku nak citer pasal rutin harian aku yg membosankan atau pun takkan khalayak nak dengar citer pasal awek yg aku ngorat kt dlm lrt??

Masa ni la baru aku teringatkan apa yg member sekolah aku, khir ariffin cakap masa kitorang buat small gathering beberapa bln lepas. kata beliau dlm loghat ‘Perak’nye.. “Mike tak nak ke citer pasai kejayaan mike kat org?” aku tanya balik.. “Kejayaan apa?? setau aku.. aku macam org lain jugak pegi keje balik keje, cukup bln dpt gaji”. Dia menyambung balik “Mike ni kire mcm org yg berjaye juge le walopun makan gaji. Kolo takat 2 3 bijik umah, teman tak heran tapi kolo dah sampei byk bijiknye, kire hebat le. Ape kate mike citer kat org camne mike boleh kumpui byk rumah. Kolo mike tak berani bagi ceramah kat depan public, mike buat le blog sendiri. boleh le mike citer pengalaman mike kat situ.” betul jugak cakap member aku tu. Sekurang2nya dpt le jugak pahala utk aku sbb menurunkan ilmu ni kat org.

Atas sebab itu, maka terhasillah blog ini utk aku kongsikan pengalaman dan pengetahuan aku di dlm bidang hartanah ini. moga2 ada yang akan mengikut jejak aku nanti… insyaallah. Pape pun time kasih le kat 2 org insan yg telah mencetuskan keinginan utk aku ber’blog’ kat sini. Jasa kalian takkan aku lupekan.. tenkiu beb.

6 Comments

  1. Tuan Suzita December 28, 2009
  2. razman ahmad January 25, 2012
  3. kittymuiza May 23, 2012
  4. Anuar June 5, 2012
  5. halif September 1, 2012
  6. PencariMakan March 20, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge