Tips Bagaimana Nak Kaya (versi anak aku)

"Haa.. korang kata anak aku cute? Korang tengok la sape bapaknya.."

“Abah, adik dah tau dah tips macamana nak jadi kaya macam Uncle Madi dengan Uncle Sayong” – anak aku

“Kenapa pula adik kata Uncle Madi dengan Uncle Sayong tu kaya?” – ae

“Sebab kereta diorang besar. Boleh masuk ramai-ramai. Tak macam kete abah.. sempit. Adik ngan kakak nak baring kat belakang pun tak selesa” – anak aku

“Ooo.. Habis tu camne caranya kalau abah nak jadi kaya macam kawan-kawan abah tu?” – ae

“Abah kena la selalu bersedekah sebab ustazah kata orang yang selalu bersedekah biasanya akan jadi kaya. Pasal tu la adik selalu guna duit belanja yang abah kasi tu untuk belanja kawan-kawan adik” – anak aku

“Haaa..” – ae

AE : Aku tak tau la samaada itu alasan anak aku supaya aku tak marah kat dia sebab tak masukkan lebihan duit belanja ke dalam tabung atau pun memang niatnya se’murni’ niat abahnya.. hehehe.

10 Comments

  1. Ardi_Starob July 29, 2011
  2. AlumniAE_Seminar July 29, 2011
  3. che mas July 29, 2011
    • abangensem July 29, 2011
  4. lili July 29, 2011
    • abangensem July 29, 2011
  5. joe perak July 29, 2011
  6. pilotHans July 29, 2011
  7. pantaidalam July 30, 2011
  8. hart_nur August 10, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge